Поради та підказки

Скло забруднюється, вкривається сажею.

Камінна піч дарує нам приємне тепло і дозволяє насолодитися видом палаючого вогню. Тому необхідно, щоб скло каміну завжди було чистим. Дуже важливо запобігти чи бодай мінімізувати осідання сажі на склі під час розпалювання. Для цього необхідно підтримувати відповідну температуру у топці, використовувати сухі дрова (вологість 18-20%) і поліна відповідного розміру, забезпечити достатню подачу повітря. Поліна повинні бути невеликими, діаметром 8-10 см. Частою помилкою також є "тління" вогню, щоб подовжити час горіння і рідше підкладати дрова. Однак це призводить до осідання сажі не тільки на склі, але й у самому каміні і димовій трубі. Сажу видаліть зі скла наступним чином: зберіть сажу на вологий газетний папір і змийте сажу за скла. На завершення чистки протріть скло сухою паперовою серветкою.

Як часто потрібно видаляти попіл?

На дні камери спалювання варто залишати шар попілу товщиною 2-3 см. Попіл забезпечує ізоляцію решітки, так само, як і шамотна цегла слугує ізоляцією для стінок каміну. Це дозволяє підвищити температуру спалювання, що сприяє якісному спалюванню дров. Окрім цього, попіл захищає решітку від гарячих вуглів. Зольник необхідно регулярно очищати, щоб решітка не знаходилася у гарячому попелі і не псувалася.

постільна білизна